Sidor

tisdag 16 mars 2010

AV: PER EKLUND

”Vi utsätter de apatiska barnen för tortyr”

- Ingen vet vad som hänt i hjänan på de barn som varit bortkopplade i flera år, säger Eva Wilks psykoteapeut och aktiv för apatiska barn.
FOTO: PER EKLUND


- Vi utsätter de apatiska barnen för en form av psykisk tortyr, när de upprepade gånger får avslag på asylansökningar, och vi vet att de inte får den vård de behöver i hemlandet.
Det säger Eva Wilks, som forskat om hur de apatiska barnen behandlas.
I går talade hon vid Falun-Borlänge asylkommittes möte i missionskyrkan i Borlänge.


http://www.dalademokraten.se/sida/id/111337/  


 

Devrim Mavi Ledarskribent på Dagens Arena och chefredaktör för tidskriften Arena

Åt den som haver skall varda givet

 Det verkar pinsamt även för en högerregering att erkänna att dess politik är till för dem som redan har en hel del pengar. Därför klamrade sig Jan Björklund fast vid arbetsmarknaden när han och LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin debatterade rut-avdraget i SVT:s Agenda i söndags. Man frågar sig varför den sittande regeringen inte tycks ha några andra arbetsmarknadspolitiska visioner för invandrare än att skaffa dem städjobb. Varken rut- eller rot-avdraget handlar i grunden om arbetsmarknad, utan om att vi ska fortsätta subventionera redan välbeställda människors borgerliga livsstilsprojekt.

http://www.dagensarena.se/text/2010/03/at-den-som-haver-skall-varda-givet 

Flitiga Lisa, gästbloggare

Borgerligt manschauvinistiska rasister

Ibland överträffar verkligheten dikten. Uppgifterna om toppnamnen på Sverigedemokraternas riksdagslista bekräftar på ett suveränt sätt alla "fördomar" om Sd. Hälften av toppnamnen är före detta moderater och endast fyra av de 25 personerna högst upp är kvinnor.

http://rodamalmo.blogspot.com/2010/03/borgerligt-manschauvinistiska-rasister.html 

Skrivet av Björn Fridén







Mars 16, 2010 - Såhär behandlar man inte sjukskrivna

NOTIS. Moderaternas interna strategidokument stipulerar att ”Moderaterna ska gå att tycka om”, men de gör det sannerligen inte lätt. Sveriges Radio:
”15 700 långtidssjuka utförsäkrades vid årsskiftet enligt regeringens nya regler. De ska i stället gå ett introduktionsprogram på Arbetsförmedlingen. Den som inte vill delta får inte heller någon ersättning. Därför har över 80 procent av de utförsäkrade skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen.
De här nya reglerna har vållat häftig debatt, och kritikerna menar att de som är svårt sjuka borde få vara kvar i försäkringen. Därför gjordes också i sista stund ändringar i lagstiftningen som ger ökade möjligheter till förlängd sjukpenning i vissa fall. Men den lagen trädde i kraft samtidigt som de första 15 700 utförsäkrades vid årsskiftet.
De hann därför aldrig få sin rätt till förlängd sjukpenning prövad enligt de nya reglerna. I stället hamnade de i ett slags moment 22.
De utförsäkrade var tvungna att gå till Arbetsförmedlingen för att kunna få ersättning, men så fort de gjorde det ansågs de friska nog för att delta i programmet, och därmed också för friska för att få sjukpenning. Därför fick de också avslag om de hade ansökt om förlängd sjukpenning.”
Såhär behandlar man fan inte folk!

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/03/mars-16-2010-sahare-behandlar-man-inte.html