Sidor

onsdag 28 juli 2010

Av: GERRY NORBERG Socialdemokrat

Det är inte brist på pengar som är hotet mot Kulturskolan i Falkenberg

Svar på Ingemar Johanssons inlägg den 24 juli.

Det är beklagligt att Ingemar ljuger när han svarar Dahn Persson angående Kulturskolan.
Ingemar skriver "I liggande budget har majoriteten och oppositionen samma summa för kulturskolan". Detta påstående är lögn.
Frågan är om Ingemar har bemödat sig att läsa oppositionens budgetförslag för år 2010. I vårt förslag står det "Musik, dans och teater är viktiga delar i barns och ungdomars vardag. Därför vill vi inte göra några besparingar i Kulturskolan."
Vårt förslag avslogs, i november 2009, av Centern, Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Aktiv politik. Kulturskolan skulle minska sina kostnader med två miljoner kronor.
När kommunens bokslut för år 2009 var klart fanns det ett överskott på mer än 100 miljoner.
Det är inte brist på pengar som gör att Kulturskolan ska spara. Jag vet inte varför besparingen ska drivas igenom, majoriteten har aldrig varit intresserade av en offentlig diskussion i frågan. Jag hoppas att det inte är kulturfientlighet som styr.
Vi försöker inte "köpa väljare" som du skriver, genom att lova att slopa avgiften till Kulturskolan. Detta är ett löfte som vi har givit sedan valet år 2002 och som vi hoppas infria efter valet i år. Ekonomiskt är det småpengar för kommunen, men avgiften är kännbar för barnfamiljerna.
GERRY NORBERG
Socialdemokrat

Inga kommentarer: