Sidor

onsdag 5 maj 2010

Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena

Alliansskeppet sjunker
Det sägs att valrörelser fördummar. I år stämmer det mer än någonsin. Borgerligheten skräder inte orden i sina kommentarer till den rödgröna budgeten.
"Pensionärerna drabbas av en kostnadschock av de rödgröna", sa Anders Borg i Agenda. Han har förstått att pensionärer flyr alliansen eftersom de under borgerlig regim betalar mycket högre skatt. Därför sysslar han med desperata räkneövningar och idiotförklarar väljarna, som förstår att de rödgröna går till val på att ha en större utjämning mellan pensionärer och löntagare.
I DN drog Borg till med att de rödgröna "återupprättar bidragslinjen". Vad är då exempelvis vårdnadsbidraget? Och varför ska pensionärerna ändå (sent omsider) få ett extra påslag av regeringen? De arbetar ju inte (fast de har arbetat i hela sitt liv)!
Maud Olofsson är mer rakt på sak. I Expressen sa hon om Thomas Östros: "Han ljuger, det är vad han gör. Han ljuger." Det är inte bara onödigt hårt och respektlöst, utan även att kasta sten i glashus. Olofsson menar att de rödgröna med 49 öre i bensinskatt vill "ödelägga landsbygden". Men en arbetsgrupp i Centerpartiet har föreslagit dubbelt så hög bensinskatt. Det är inte officiell allianspolitik, men ingen har hört Olofsson säga till sina partikamrater att de vill ödelägga landsbygden, när de vill ta ansvar för klimatkrisen.

Inga kommentarer: