Sidor

lördag 23 januari 2010

Bodsnack

Lyssna på medlemmarna, Tilly

Hans Tilly, är du beredd att börja lyssna på medlemmarna? Det är i första hand dem som du ska företräda. Inte något politiskt parti, dit räknas även Socialdemokraterna.
Du har som ordförande i första hand att företräda medlemmar och utifrån den positionen stödja det parti som tillvaratar medlemmars intressen. Hit hör även arbetslösa och sjuka människor. Ska vi stillatigande stå och se på hur tidigare generationers kamp för ett rättvisare samhälle raseras? Ska hundra års kamp bara vara en parentes?
Sverige har ute i världen setts som ett föregångsland när det gäller att ta hand om sina medborgare. Nu ser vi en allt tydligare amerikanisering, där vissa håvar åt sig medan andra går på svältlön, med ett skyddsnät som är plus minus noll.
Som framröstad ordförande för medlemskåren är det din skyldighet utifrån det mandatet att börja agera med kraft.
Du vet, politiker vet, dina medlemmar vet, att försämringar för sjuka och arbetslösa inte skapar fler jobb.
Att kasta ut sjuka medlemmar ur försäkringssystemet skapar inga jobb, vad det kommer att skapa är ännu sjukare människor. Därför är det din skyldighet att börja agera för att stoppa detta vansinne.
Om inget annat hjälper så får vi ta till kraftåtgärder, då får det bli generalstrejk. För det verkar som dagens makthavare vill driva det dit hän och då får vi väl ge dem det i så fall.
Vi kan inte längre sitta still och se tåget gå. Då har vi hundra nya år att kämpa oss igenom. Nu handlar det inte bara om den egna fickan, skulle det vara så är vi inte ett dugg bättre än de som raserar vårt trygghetssystem, och jag får väl hoppas att du inte sällar dig till de sistnämnda.
BÖRJE LILLSJÖ

Inga kommentarer: