Sidor

söndag 22 februari 2009

Av: Maria-Pia Boëthius


Varningsklockor ringer


Utöver en kraschad kapitalism sviker nu medierna – och även vänstern. Vart ska folkets raseri ta vägen? frågar sig Maria-Pia Boëthius.

I USA, Storbritannien och Tyskland börjar man rannsaka sig själva och uppsöka Marx och ekonomen Keynes: Kanske hade de något att komma med? Kanske borde deras ord ha varit med i ”debatten”? I Sverige har svenskt näringsliv sen 1968 satsat en halv miljard om året på propaganda (sådant som Timbro, Axess, TV 8) som gått hem. Medan man i andra länder börjar undra om inte ett av de största misstagen var att eliminera vänstern ur samtalet.
Propagandan, som bland annat skett med hjälp av medieägande har varit alltför framgångsrik.

http://www.etc.se/artikel/20231/varningsklockor-ringertitle=

2 kommentarer:

Bonobon sa...

Mörkerkrafterna driver fram över haven som en brunkletig sörja och förgiftar våra sinnen. Alliansen leds just av en sådan inpiskare som gör allt han kan för att hålla landet Sverige fogligt och tillintetgör vänstern med alla medel han har.
Under de senaste partiledardebatterna har det varit riktigt obehagligt att höra Reinfeldts repliker på Lars Ohly. Visst, det är ett gammalt rollspel där moderaterna håller liv i det kommunistiska spöket, och det känns bara så förbannat idiotiskt och otidsenligt.
Obegripligt att alliansen hellre ser att det rasande svenska folket massansluter sig till missnöjespartiet Sverigedemokraterna.
Tänk om högern förlorar kontrollen över sin egen Luca Brasi.
Obehagligt uppfriskande läsning. Tack, Maria-Pia.
(SUSANNA)

Bonobon sa...

Ja, nog ringer det varningsklockor. På alla plan. Tack vare globalisering, frihandel, nyliberalism, lobbyism och korporativism finns det inte mycket kvar av den så kallade representativa demokratin. Den har slagits sönder. Och på så vis har också länders suveränitet undergrävts och urholkats.
(ANNA ANDERSSON)