Sidor

lördag 31 januari 2009

Känslofylld Gazamanifestation

I lördags arrangerade Nätverket mot Israels krig och ockupation en manifestation i centrala Malmö med 1 200 kistor. På kistorna stod namn och ålder på de som dödats under Israels tre veckors långa attack på Gaza. Gruppen sålde ljus på plats som förbipasserande lade ut på kistorna. Pengarna kommer att skickas till Gaza för återuppbyggnad.

– Det var en otroligt stark manifestation. Folk som gick förbi stannade och grät, säger en av manifestationens arrangörer Monalisa Sundbom.

Dagen efter arrangerade Manifestationskommittén Shalom-Fred ett möte på Stortorget i Malmö med israeliska flaggor och under bland annat parollen ”Israels rätt till självförsvar”. Manifestationen överröstades av motdemonstranter som kastade ägg och slet ut sladden till ljudanläggning. Tre personer greps av polis.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090127

2 kommentarer:

Mats the man sa...

Hej!

1. Hamas attackerade Israel. Efter flera veckors försök att på fredlig väg stoppa hamas raketbeskjutning mot civila använde Israel sin rätt till självförsvar.

2. Gaza är/var inte ockuperat av Israel, vad har du fått den informationen ifrån?

3. Att du verkar tycka att anti-demokratiska yttringar är bra anser jag vara beklagligt. (syftar på att du glorifierar att de försökte avbryta den lagliga demonstrationen för israel)

Bonobon sa...

Hej!

1. Att kalla Israels massaker på civila i Gaza för självförsvar är väl väldigt magstarkt?

2. Har du verkligen inte fått lära dig om Israels ockupation av Palestina år 1948?

3. Demokrati? Israel är inte en demokrati! Hur vore det att ta sin Mats ur skolan?