Sidor

måndag 29 december 2008

Israels attack mot Gaza under två dagar 27-28 dec 2008

Över 300 döda och 1000 sårade

Israels attack mot Gaza under den gångna helgen är den största massaker på palestinier på 40 år. Det är en massaker på civilbefolkningen, en attack som inte är riktad mot militära mål utan mot allt och alla i Gaza. Attacken kommer från luften i form av robotar avfirade från stridsflygplan och helikoptrar. Palestinierna har ingen möjlighet att försvara sig. De träffade målen är fabriker, kyrkor, moskéer, radio och TV stationer, sjukhus, kommunala och statliga kontorsbyggnader, polisstationer, barnkliniker, daghem, bostäder. Många av de döda och sårade är barn.

I Gaza har livet i flera år varit fruktansvärt svårt på grund av Israels blockad som inte tillåter att något förs in eller ut. Varken mat, vatten, el, mediciner får importeras in till Gaza. Den palestinska befolkningen lever ett fruktansvärt och människoovärdigt liv som tvingas på dem av staten Israel som bryter mot Internationella lagar, krigslagar och FN resolutioner.


Solidaritet med palestinierna!

Vi ber det svenska folket om solidaritet med palestinierna.

Vi uppmanar det svenska folket att bojkotta Israel.

Det måste bli ett slut på det palestinska folkets lidande och den israelska blockaden mot Gaza måste få ett slut.

Vi uppmanar den svenska regeringen att omedelbart protestera mot det israeliska överfallet på Gaza och ställa krav på slut på attackerna mot Gaza och en fullständig tillbakadragning av den israeliska armén.

Sveriges regering talar stort om mänskliga rättigheter.

Palestinierna mänskliga rättigheter måste förvaras.

Nu är det dags för den svenska regeringen att visa var den går för! Det är dags att ställa Israel inför den internationella domstolen.

Palestinska Folkets Förening.

Yttrandefrihetsgruppen.


Inga kommentarer: