Sidor

måndag 4 juni 2007

Ställ upp för Shohreh och Arwin den 6 juni 2007!

Hallands Nyheter Publicerad: 2007-06-04
| |

Ställ upp på manifestationen för Shohreh
Får det gå till så här?

Tänk dig in i följande situation: Du är en iransk kvinna som här i Sverige träffat en iransk man och ni får ett barn ihop. Mannen utvisas och du får då veta att han är gift och har familj i Iran sedan tidigare. Du själv och din nu treårige son står nu själva inför hotet att bli utvisade till Iran. Ett Iran där lagarna bland annat tillåter att kvinnor som begår äktenskapsbrott eller får barn utanför äktenskapet inte har några rättigheter i samhället och riskerar dödsstraff. Även din son kan utsättas för bestraffning.

Hur känns det i magen nu? I min mage känns det fruktansvärt. Jag vet inte vad jag hade tagit mig till.
Och jag frågar mig: Hur kan detta vara på väg att bli verklighet i "vårt" Sverige år 2007. Sverige har bland annat anslutit sig till FN:s barnkonvention, flyktingkonvention och deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Gäller inte detta i Sverige längre? Man undrar?

Om du känner som jag har du möjlighet att själv visa det på vår nationaldag.

Vi är en grupp som arbetar med en manifestation för att Shohreh Eilbeig och hennes son Arwin ska få stanna här i Sverige, och slippa de hemska bestraffningar de kommer att utsättas för i Iran.

Vi samlas på Rådhustorget i Falkenberg den 6 juni 12.00. Programmet kommer att annonseras i denna tidning.

Ulla Lindén
S-kvinnor, Falkenberg
PS! Nu är det vi socialdemokratiska kvinnor som har tagit initiativet till den här manifestationen. Kom igen ni andra partier! Vi utmanar er!

Vilket parti kommer att visa mest/flest sympati/er med Shohreh och Arwin den 6 juni? DS.

Inga kommentarer: